Novinky

Hledáte zajímavé a perspektivní zaměstnání?

16.08.2014 22:05

Do našeho obchodu, který nedávno oslavil jeden rok od svého založení,hledáme pracovnici, která pojme  práci jako své poslání a chytí ji za srdce. Slibujeme velmi korektní jednání, klidné prostředí, další vzdělávání v oboru.Prosím, zastavte se přímo v obchůdku, pište info@vitalina.cz nebo volejte 777 714 668 - Zdenka Nováková. Moc se těšíme!

Potraviny bez lepku a laktozy

24.06.2014 10:54

V našem obchodě jsme rozšířili sortiment o bezlepkové a bezlaktozové výrobky. Nabízíme pečivo bez lepku určené k okamžité spotřebě - kaiserky, housky vícezrnné, pletýnky, chléb Vital tmavý i světlý, toustový chléb.  Z chlazených hotových jídel nabízíme taštičky plněné zelím, žampiony, tvarohem a borůvkami a houskový knedlík.  Stačí ohřát v mikrovlnné troubě nebo na pařáčku. Pro alergiky na laktozu nabízíme mléko, smetanu, šlehačku, máslo, jogurt, smetanový krém, pudink vanilkový a čokoládový a tvaroh. Vše v prvotřídní kvalitě a s rozumnou délkou expirace.

Hotové výrobky - rychlé vaření

23.05.2014 16:01

Nabízíme široký sortiment hotových výrobků, které vám pomohou ušetřit čas strávený v kuchyni a možnost věnovat se sobě nebo rodině. Výrobky jsou bez konzervantů, barviv a nezdravých éček. Jejich zpracování je jednoduché, tofu ovocné knedlíky stačí ohřát na páře nebo v mikrovlné troubě, torteliny 10minut povařit, labužnicou směs můžete podávat za studena místo salátu nebo ohřát např. k těstovinám, ďobáčky přidat do rýže nebo kuskusu, fantazii se meze nekladou. Ochutnejte i spoustu jiných výrobků  a objevíte zcela nové  chutě. Zveme Vám do obchodu Vitalina.

KUZU - zdravý škrob v kuchyní

29.04.2014 20:40
  • Kuzu - japonský škrob se používá jako zahušťovadlo pokrmů, masových směsí, při přípravě pudinků a moučníků.  Jeho účinky jsou v naší kuchyni stále nedoceněny. Snižuje vysoký krevní tlak, posiluje střeva, ulevuje při zažívacích a žaludečních potížích, půsůobí proti překyselení organismu tím,že vyrovnává kyselost cukru, pozitivně ovlivňuje cholesterol a  pomáhá při chronické migréně. Tento škrob je lehce stravitelný, tím je vhodný i pro děti a lidi s poruchami trávení a při rekonvalescenci.
  • Kuzu by neměl být zaměňován za kukuřičný nebo bramborový škrob. Bramborový škrob je vylučován chemickým procesem a vyrábí se často ze zelených brambor, a proto může obsahovat jed solanin. Kuzu je vyráběn čistě přírodním způsobem. A nezmění chuť pokrmu.

 

 

 

 

Stoprocentní pravá čokoláda ve VITALINĚ !

21.04.2014 19:37
PRAVÁ ČOKOLÁDA VYROBENÁ V HRADCI KRÁLOVÉ - PRÁVĚ K ZAKOUPENÍ VE VITALINĚ !
Hradečtí podnikatelé začali tím, že za několik měsíců přišli na to, jak dovézt kakaové boby z Ekvádoru, naučili se celý proces výroby čokolády. Na rozdíl od velkovýrobců nenahrazují kakaové máslo levnými rostlinnými tuky. Z jejich dílny vychází stoprocentně pravá čokoláda, což je u nás unikát. A teď ji prodáváme i my ve Vitalině. Přijďte, ochutnejte a nebo udělejte radost svým blízkým hezkým dárkem v podobě stoprocentně pravé čokolády vyrobené přímo v Hradci Králové.
Čokolády nejen tmavé, bílé, ale také například s příchutí chilli, 80% nebo 100% čokolády. Neváhejte a přijďte ochutnat!
 

Máslo GHÍ

17.04.2014 22:56

Ghí je přepuštěné (přečištěné), neboli klarifikované máslo vyrobené z kravského mléka. Připravuje se pomalým převařováním klasického másla, v tomto procesu se odstraňuje voda a další přímesi, takže zbyde jen čistý tuk, který má žlutou barvu a velmi silnou máslovou chuť. Ghí má vyšší bod zápalnosti, a tak se při vaření nepřepaluje, je proto vhodný i na smažení a pečení, nestává se karcinogenní při teplotě nad 180 st. Díky úpravě se také může skladovat mimo lednici, ve tmě při teplotě 0–20 stupňů Celsia - nežlukne

Jak Ghí pomáhá?

Ghí má svoji tisíciletou tradici a původ ve východních kulturách. Podle indické Ajurvédy má omlazujicí a regenerační účinky, zkrátka je zdraví prospěšné, což se dá říct o málokterém tuku. Jaké jsou největší výhody přepuštěného másla Ghí?

  • Napomáhá trávení – vyvažuje nadbytek kyselin a udržuje prostředí žaludku.
  • Posiluje látkovou výměnu a detoxikuje organismus tím, že v těle váže jedy, které jsou rozpustné v tucích a odvádí je z těla ven.
  • Je to lapač volných radikálů, ochraňuje buňky – Ghí obsahuje kyselinu máselnou,  mastnou kyselinu s antivirovými a protirakovinnými vlastnostmi. Dále vitamíny A, E, niacin a minerály – draslík, sodík, vápník, hořčík, fosfor, železo.Jako vyčištěné máslo je ghí složené téměř jen z nasycených tuků. Studie  prokázala mechanismus, kterým ghí redukuje plazmu LDL cholesterol. Protože má víc stabilní nasycené vazby (postrádá dvojné vazby, jež jsou snadno poškoditelné působením tepla), pravděpodobnost tvoření nebezpečných volných radikálů při vaření je minimální. Jeho krátké řetězce mastných kyselin jsou tělem také velmi lehce zpracovatelné. Navíc se v těle stává ghí přirozeným lapačem volných radikálů, a tak ochraňuje buňky. Moderní věda říká, že ghí skrývá fenolické antioxidanty. Mnozí věří, že to zvyšuje léčivou kvalitu jídla.
  • Snižuje hladinu cholesterolu.
  • Dobře promašťuje pokožku. Můžete ho používat na masáže, suché ruce, nebo jen jako prevenci ochrany kůže zejména v zimě.
  • Je výborné k pečení, smažení, dušení zeleniny a tepelné úpravě různých druhů potravin. Má jemnou oříškovou chuť a jídla jsou po něm daleko chutnější než po úpravě na jiných tucích a olejích. Smažená jídla budou mít krásně křupavou kůrku.
  • Neobsahuje laktózu, je přirozeně bezlepkové a vhodné i pro ty, kteří mají problémy s tolerancí mléčné bílkoviny.
  • Dříve se používalo při pečení koláčů, rohlíků. Z úsporných důvodů se v pekárnách již nepoužívá - stejně jako spousta zdravých věcí - ale při domácím pečení oceníte jeho vynikající vlastnosti, které dají Vašim jídlům zcela novou chuť.
  • Vyrábí se z čerstvého českého másla, z mléka od krav pěstovaných ve výběhu.

 

Výživa dětí 6 - 18 let

10.04.2014 22:02

Jelikož se stále snažíme rozšiřovat služby v oblasti výživy, ing. Nováková Zdenka úspěšně dokončila rekvalifikaci "Praktická výživa dětí 6 - 18 let". V obchodě Vitalina naleznete pomoc a odborné poradenství, které se týká redukce váhy, racionální výživy a prevence anorexie Vašich dětí. Pokud máte zájem předcházet velmi závažným nemocem Vašich dětí, přijďte se s námi  poradit. Věřte, že zdravou výživou  a životním stylem dáte dětem do života to nejcennější. Ing. Nováková Zdenka

Zdravé pečení s Konopnou moukou

26.03.2014 07:40

Konopná mouka obsahuje neobvkle velké mnouštví bílkovin. Jedná se o vysoce kvalitní, kompletní a lehce stravitelné proteiny, které se mohou stát plnohodnotnou náhradou bílkovin živočišného původu. To jistě ocení vegani, vegetariáni a sportovci.

Konopná mouka obsahuje pouze 1,4g sacharidů (na 100g) a je proto vhodná i při nízkosacharidových dietách.

Konopí má extrémně vysoký obsah vlákniny. Ve 100g konopné mouky se nachází neuvěřitelných 47g vlákniny. Konzumace potravin z konopné mouky tak podporuje správné fungování zažívacího ústrojí a působí jako prevence civilizačních chorob. Potraviny bohaté na vlákninu lze vřele doporučit všem, kteří usilují o snížení své váhy.

Konopné semeno obsahuje esenciální mastné kyseliny Omega-3 a Omega-6 a to v ideálním poměru 1:3. Tyto kyseliny mají zásadní význam pro správné fungování nervového systému, mozku, kardiovaskulárního systému, jsou zodpovědné za produkci hormonů a imunitu.

Konopné semínko obsahuje velké množství vitamínů, jako je vitamin A, B1, B2, B3, B6, C, D a E, fytin (používaný v lékařství při léčbě chudokrevnosti), další antioxidant chlorofyl a lecitin. Z nutričního hlediska je zajímavý také vysoký obsah hořčíku. Přítomná kyselina listová je pak velmi důležitá pro ženy, které chtějí otěhotnět, těhotné a kojící.

Konopná mouka je přirozeně bezlepková a je tak vhodná pro celiaky a osoby dodržující bezlepkovou dietu.

BIOPRODUKTY PRO KOJENCE

14.02.2014 22:30

Organismus miminka obsahuje po narození a 80% vody, s věkem se pak její podíl snižuje na 50 - 60-%. Potřeba tekutin na kilogram tělesné hmotnosti je u kojenců a malých dětí mnohem vyšší než u dospělých. BABIO je značka kvality, která zaručuje, že potraviny neobsahují žádné nežádoucí a zdraví škodlivé látky. Podáváním těchto čajů a nápojů máte jistotu, že do citlivého organismu miminka a malého dítěte nevnášíte žádné nežádoucí nebo toxické látky (pesticidy, GMO, umělá hnojiva). Pod značkou BABIO najdete 13 produktů.Jsou kladně posouzeny Českou pediatrickou společností.

Nálevové biočaje BABIO:

- fenyklový - od ukončeného 1. měsíce
- heřmánkový - od ukončeného 1.měsíce
- tišící - od ukončeného 4. měsíce
- ovocný - od ukončeného 4. měsíce
- lesní plody - od ukončeného 6. měsíce
- rakytníkový - od ukončeného 8. měsíce
- ostružinový - od ukončeného 8. měsíce
- pro maminky

BABIO dětský mléčný cukr - obsahuje kromě laktózy - (mléčného cukru) - i prebiotickou vlákninu, která podporuje činnost  probiotických bakterií v trávícím traktu. Je vhodný pro dochucování čajů nebo doma připravených příkrmů. Je vhodný pro kojence od 1. týdne.

BABIO kojenecké a dětské Bionápoje - vyrábějí se smícháním mléčného cukru s bylinnými extakty nebo ovocem. Z této směsi se tvarují granulky a velmi šetrně se suší. Nejedná se o žádný chemický proces výroby.

- vhodné pro kojence od narození

- rychlá příprava v teplé nebo studené vodě

- možnost přípravy slabšího nebo silnějšího nápoje podle věku dítěte

- vyloučení cizorodých látek - bakterie, pyly, plísně a prach

- neobsahují GMO, konzervační látky, aromata a barviva

- neobsahují žádné přidané cukry - sacharózu nebo fruktózu

- bez lepku

Druhy bionápojů BABIO

- fenykl - od ukončeného 1. týdne

- konejšivý - od ukončeného 4. měsíce

- jablko-banán - od ukončeného 4. měsíce

- jahoda - od ukončeného 6. měsíce

 

KOZÍ KAŠE

14.02.2014 22:04

Kozí kaše jsou doporučovány jako první mléčný příkrm nejen pro všechny zdravé kojence, ale i pro děti ohrožené alergiemi. Podporují správný vývoj enzymového systému nezbytného pro bezproblémového trávení. Doporučují se od ukončeného 4. měsíce, a to kozí kaše rýžová, bez lepku a ovoce. Kozí kaše snižují kyselost žaludečního obsahu, vhodné i pro kojence trpící zácpou, plynatostí nebo špatným trávením. Kojenecké kozí mléko je obohacené o kyselinu listovou, vitamín B 12 a železo a prebiotickou vlákninu Orafti a Synergy1, která je klinicky testovaná. Zařazením kozích kaší do jídelníčku dítěte posílíte správný vývoj jeho trávícího systému. Kozí kaše kukuřično-rýžová s broskví a dýní je doporučována pro kojence od 5. měsíce. Tato kaše je vhodná i při bezlepkové dietě starších dětí a dospělých. Broskev a dýně představují minimální hrozbu z hlediska alergických reakcí i u citlivějších jedinců. Kozí kaše vícezrnná s borůvkami se doporučuje u dětí od ukončeného 6. měsíce. Obsahuje bílkoviny, škroby, vlákninu, minerální látky a vitaminy, je vhodná jako večerní jídlo pro kojence a malé děti. Kozí kaše ovesná se švestkami a jablkem je vhodná pro děti od ukončeného 6. měsíce. Výborně zasytí jako vydatný oběd nebo chutná večeře, je to lehké jídlo nejen pro děti.

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>