Novinky

RAW Orlice Park ve Vitalině

18.10.2015 22:34

V úterý 20.10. přijďte ochutnat do Vitaliny výrobky RAW restaurace Orlice Park, která se bude otevírat v Hradci Králové 1.11.2015. No, a když Vám budou chutnat, a věřím že budou, tak si je budete moci každý den objednat a přijít vyzvednout k nám do obchodu. Moc se těšíme a doufáme, že rozšíření služeb se Vám bude líbit a přijde vhod. Zdenka Nováková  

Energie, enzymy..

28.09.2015 16:35

Tento týden bych Vás ráda v rámci Abecedy jídla seznámila se slovem Energie a Enzymy. Jsou to věci, které se v jídle nacházejí a ovlivňují kvalitu a délku našeho života. Koukněte se prosím na písmeno E a dočtete se doufám pár zajímavých informací. Upozorňuji, že nejsem lékař, chemik apod. ale to co píši cítím jako logické a snažím se to napsat tak, aby to bylo jednoduše pochopitelné a hlavně využitelné pro všechny. Těším se na Vaše ohlasy a dotazy. Krásné podzimní dny plné energie Vám přeje Zdenka Nováková.

Vegetariánský a veganský festival v Praze

26.09.2015 16:44

V sobotu 27.9.2015 jsme navštívili veg festival v Praze, seznámili se se zajímavými výrobky, poznali nové lidi a ochutnali spoustu vyladěných receptů. Budeme se snažit rozšířit sortiment o nové výrobky, prospěšné pro zdraví ale i krásu. Těšíme se na Váš zájem a názor. Zdenka a všichni z Vitaliny.

Rychlý nedělní dezert

20.09.2015 20:21

Jablečný dezert s quinoou. Když máte chuť na něco dobrého a nechcete se ládovat sušenkama a buchtama, pokuste se uvařit něco jiného. Do dvou šálků horké vody přidejte 1 šálek quinoi, vařte pomalu asi 5 minut. Potom přimíchejte nakrájené velké jablko, půl šálku směsi sušeného ovoce a oříšků, 1/2 lžičky skořice. Již se nevaří, jen nechte pod pokličkou dojít asi 10 minut. Tuto směs naservírujte na talířek, můžete ozdobit ovocem, přisladit medem nebo sirupem. Pro děti bych dala 1 šálek vody a 1 šálek mléka, např. rýžového nebo mandlového, Samozřejmě i pro dospělé - bude to vydatnější. Z tého dávky bylo 5 - 6 porcí, jaké jsou nafocené na f-booku Vitaliny. Quinoa je k sehnání bílá, červená a černá, já použila červenou, jiná doma nebyla. Z hlediska nutričního jsou všechny stejně výživné. Ale můžete ji nahradit např. amarantem, jáhlami, kuskusem a pod. Dobrou chuť přeje Vitalina.

Vaříme podle abecedy

14.09.2015 20:49

Tento týden jsme u písmenka "C". Budu ráda, když si přečtete něco o potravinách, které jsem vybrala jako zástupce pro zdraví prospěšných potravin a vyzkoušíte i pár trochu jiných receptů. Moc se těším na Vaši odezvu, připomínky, ale ještě radši na pochvalu. Zeptejte se na cokoliv, nebo se stavte v obchodě a všechno probereme. Těším se a hodně chutného jídla přeje Zdenka Nováková.

Jídlo podle abecedy

08.09.2015 09:00

Začíná školní rok a já Vám každý týden ráda představím seznam potravin sestavený postupně podle abecedy. O těchto potravinách Vám stručně napíšu, proč bychom je měli zařadit do jídelníčku, čím prospívají našemu zdraví a proč pomáhají - byť většinou skrytě - jako prevence různých nemocí. Přidám i pár receptů na jejich úpravu, pokusím se trochu jiné, než se běžně vaří v kuchyni a snad si trochu zpestříte domácí menu. Moc se těším na Vaše reakce, připomínky, nápady, kritiku (na tu se netěším, ale přijímám). Prostě berte to tak, že pořád toto všechno dělám s nesmírnou láskou a s tím, že díky změně jídelníčku ne přežívám, ale žiju. Chci, aby i Vy jste postupně něco ve stravování změnili a na vlastní kůži poznali, jak se budete vy i celá rodina cítit lépe. Vše naleznete v záložce "Abeceda potravin". A prosím, nezapomínejte na pohyb, ten ke zdravému jídlu patří a neuznává výmluvy na počasí, čas, nervy, práci... Tak vzhůru do něčeho jiného a zaručuji Vám že do lepšího. Vaše Zdenka Nováková, certifikovaný poradce pro výživu.

Vitariánstí

04.01.2015 19:10

Vitariánství je v podstatě kombinace živé (raw) stravy a veganství. Obchod Vitalina si velmi váží nabídky Silvie Dymákové, která bude natáčet dokument o tomto výživovém směru. Sama podstoupí 14ti denní stravování jako vitariánka. Bude se řídit mnou sestaveným jídelníčkem a návodem na přípravu jednotlivých jídel. Samozřejmě zajistím i potraviny určené pro vitariány. Pokud máte zájem vyzkoušet si i Vy, jak vitariánství chutná a hlavně jak pomáhá našemu tělu, moc rádi Vás zapojíme. Mohu Vám udělat rozbor těla na InBody 230, pomůžu sestavit jídelníček, vysvětlím hlavní princip vitariánství a kdykoliv poradím, když si nebudete vědět rady. Všechny potraviny jsou k dispozici v obchodě Vitalina, v případě Vašeho vážného zájmu pro Vás zajistím i kvalitní a čerstvé BIO ovoce a zeleninu. V případě zájmu pište na info@vitalina.cz nebo mne zavolejte 777 714 668. Moc se na Vás těším, vitariáni! Zdenka Nováková

Pracovní doba o Vánocích

23.12.2014 13:51

Během vánočních svátků Vás rádi obsloužíme, ale současně ctíme toto období bez stresů, honičky a nervů.

V obchodě najdete nejen nás ale určitě i něco dobrého. A kdy?

24.12.- 28.12.2014 čerpáme sílu a energii a totéž přejeme i Vám

29.12.2014             otevřeme v 8.30 - 18.00

30.12.2014             otevřeme v 8.30 - 18.00

31.12.2014             otevřeme v 9.00 - 13.00 (máme výborné víno z Pálavy a i novoroční dobroty)

1.1.2015                 Vás necháme vyspat

2.1.2015                 jedeme zase jako po celý rok  8.30 - 18.00

3.1.2015                 jako každou sobotu         9.00 - 13.00

Moc se na Vás těšíme!


Vánoce se šmakounem

17.12.2014 20:34

Zkuste letos upéci trochu jiné, netradiční cukroví. Třeba tím začnete novou, zdravější éru vánočního cukroví, za kterou Vám budou vděčné nejen Vaše děti, ale i děti jejich dětí....


Vykrajované dortíčky

- 400 g meruňkového, švestkového nebo brusinkového Šmakouna (2 krabičky)
- 30 g meruňkové, švestkové nebo brusinkové marmelády
- 30 g tmavé čokolády
- 15 g vlašských ořechů

Čokoládu dejte do misky a rozehřejte ve vodní lázni.
Ořechy nasekejte na menší kousky. Připravte si plátky meruňkového či jiného Šmakouna s ovocnou příchutí.Kulatým vykrajovátkem o průměru 3 cm z nich vykrajujte kolečka nebo jiné tvary. Marmeládou slepujte
vždy dvě kolečka k sobě a vršek potřete ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládou a ozdobte kouskem ořechu. Dejte do chladu ztuhnout.


Více receptů v záložce "recepty"
 
 



    
  
  
  
  
  
  
 
 
 


  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
 




Zelený ječmen

02.12.2014 18:09

Tento čtvrtek, 4.12.2014 - bude v obchodě Vitalina ochutnávka zeleného ječmene. Dovíte se hodně zajímavých informací o jeho významu pro zdraví každého člověka. Budeme rádi, když nás navštívíte a ochutnáte. Těší se na Vás Zdenka s Mílou.

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>