ROBI

 

ROBI  =  ROstlinná BÍlkovina  = málo sacharidů, málo tuků, mnoho bílkovin

 

Úvod k přípravě Robi masa

Robi maso je speciálně připravený polotovar, který se podílem bílkovin, konzistencí, vzhledem a chutí vyrovná masu a může ho plně nahradit.  Nemusí se vařit, je tepelně opracované, stačí pouze ohřát. Robi maso neobsahuje živočišnou bílkovinu, tuk a cholesterol a snažte se tukem při vaření velmi šetřit. Čím méně tuku, tím zdravější jídlo.

Robi maso je vyráběno bez použití konzervačních látek, aditiv a náhražek – neobsahuje sóju, glutamát, syntetická barviva a konzervanty.

Robi maso je určeno všem, kteří chtějí snížit spotřebu masa, omezit přísun tuků a cholesterolu, chtějí shodit přebytečná kila, prostě chtějí se cítit a vypadat lépe.

Při tepelné úpravě nezmenšuje objem, neztrácí tvar ani strukturu, neubývá na váze.

Doporučuji plátky i krájené Robi nudličky (nejsou ničím kořeněné) před přípravou propláchnout studenou vodou a nechat na sítku okapat nebo lehce vymačkáme. Je dobré je před další úpravou namarinovat do vhodné marinády – bílé víno, vegi vegi, sůl, chilli, shoyu, česnek, zázvor, čerstvé bylinky atd.

Ostatní Robi maso  - hotové výrobky – Robi řízky, Robi čína, Robi oválky  s hlívou, Robi karbanátky se zelím jsou již ochucené a nemusí se proplachovat.

Smažíme-li plátky v těstíčku nebo trojobalu, vkládáme je vždy do rozpáleného tuku na 170 – 190 st.

Podáváme-li plátky Robi s omáčkami, rovněž vhodně je před prohřátím dochutíme – česnekem – ke špenátu, kečupem – do rajské omáčky, sekaným koprem do koprové omáčky. Proleželé plátky na másle krátce prohřejeme, na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s přílohou.

Připravujeme-li Robi na způsob po čínsku – nejprve v pánvi prohřejeme na tuku zeleninu nebo luštěniny, do prohřáté směsi vložíme namarinované Robi, prohřejeme a v případě potřeby zahustíme.

Tato doporučení neomezují Vaši fantazii!!!

Robi maso můžete koupit jako výrobek určený ihned ke konzumaci ve formě Robi čína, Robi karbanátky, Robi plátky natural nebo s hlívou, Robi řízky. Je to velmi rychlá, chutná a zdravá večeře nebo oběd.

Recepty z Robi masa natural naleznete v záložce RECEPTY