KLÍČKY

 
 

Obilné klíčky

Klíček je část obilného zrna, která je z celého zrna nejbohatší na živiny, a to zejména na proteiny.

Dále je bohatý na  vitaminy B1, B2, B6, niacin a kyselinu listovou, vitamin E, je to silný antioxidant. Z minerálů obsahuje zejména fosfor, hořčík, železo a enzymy. Ukázalo se, že přirozeně zvyšuje odolnost proti únavě a tělesnou výkonnost.

Konzumace klíčků je vhodná zejména:

-          Při poruchách nervové soustavy

-          Při depresi, stresu

-          Podporuje tvorbu spermií a ovulace, proto pomáhá při neplodnosti mužů a žen

-          Pomáhá při odbourávání tuků v krvi

-          Působí preventivně proti infarktu myokardu a angine pectoris

-          Konzumace klíčků prospívá kvalitě vlasů, nehtů a pleti.

 

Klíčky se doporučují sportovcům, studentům, těhotným a kojícím ženám a lidem při zvýšeném psychickém vypětí.

 

Klíčky přidávejte do jogurtu, koktejlu, smoothies nebo si s nimi posypte kaši.