HRUŠKY

 

Hruška – účinná kontrola krevního tlaku

Hruška obsahuje vysoké množství sacharidů, především fruktózy, proto ji snáší i diabetici.

Více než vitamíny obsahuje hruška minerály: draslík, hořčík a železo a stopové prvky: měď, mangan a zinek.

Hruška obsahuje velké množství vlákniny, rozpustné i nerozpustné. Rozpustná pomáhá snižovat cholesterol a nerozpustná má projímavé účinky.

Mezi další vlastnosti, které hrušky mají, patří:

-          Schopnost snižovat krevní tlak, neobsahují žádný sodík a naopak obsahují draslík

-          Podporují funkci ledvin, opět díky (ne)sodíku a díky nízkému obsahu proteinů

-          Podporují vylučování kyseliny močové, jsou proto vhodné při detoxikaci. Neutralizují zbytky kyselin, které se v těle hromadí vlivem nadměrné konzumace masa a masných výrobků.

-          Jsou vhodný doplněk redukčních diet, díky vláknině

-          Odstraňují trávící obtíže, jsou lehce stravitelné a po 90 minutách od snědení se hruška dostane do tlustého střeva. Působí proti hnilobných procesům ve střevech a proti plynatosti střev, při zánětu tlustého střeva a při poruchách trávení v oblasti střev.

 

Hrušky můžete sehnat nejen čerstvé, ale i sušené nebo kompotované.

 

Použití hrušek v kuchyni viz záložka RECEPTY