GRANÁTOVÉ JABLKO

 

Granátové jablko – zmírňuje záněty střev a obohacuje krev

Granátové jablko je plod stálezeleného stromu Marhaníku. Tento plod tvoří množství váčků naplněných šťavnatou růžovou nebo načervenalou dužinou, v nichž je semínko.

Granátové jablko je bohaté na vitamin C, E, B1, B1, B6 a niacin, z minerálů obsahuje nejvíce draslíku, mědi a železa. Jablka můžete použít ve formě syrových plodů, šťávy nebo sirupu.

Granátové jablko je vhodné díky svému složení užívat při těchto problémech:

-          Střevní obtíže – např. při infekčním průjmu, plynatosti, střevní křeče

-          Crohnova nemoc

-          Překyselení žaludku, snižuje tvorbu žaludeční kyseliny a zklidňuje podrážděný a zánětlivý žaludek

-          Anémie z nedostatku železa

-          Arterioskleróza či prevence kardiovaskulárních nemocí – zastavuje proces stárnutí arterií, doporučuje se při sníženém proudění krve cévami. Chrání také srdce před infarktem myokardu

-          Porucha metabolismu – je účinné při dně, tzn. při zvýšené hladině kyseliny močové a při obezitě

-          Upravuje zažívání a trávení

-          Podporuje správnou funkci ledvin

-          Snižuje hladinu cholesterolu

-          Brání kornatění tepen

-          Podporuje činnost nervové soustavy

-          Snižuje riziko rakoviny – díky posilování imunity

A co s jablíčkem v kuchyni? Malou inspiraci najdete s záložce RECEPTY