DROŽDÍ TEBI

 
 

Droždí lahůdkové Tebi – poklad našich babiček

O co se vůbec jedná?

Lahůdkovým droždím rozumíme inaktivované kvasnice, které nelze použít, jako ty klasické. Protože je jejich kvasicí účinek nulový, nenarušují střevní mikroflóru a nezpůsobují tak dispeptické potíže, jako např. nadýmání, říhání, pálení žáhy, pocity na zvracení.

V čem je Tebi výjimečné?

-          Obsahuje velmi kvalitní bílkovinu (45 g bílkoviny na 100 g)

-          Vitamíny skupiny B – ty se podílí na metabolismu sacharidu, podporují nervovou soustavu a starají se o krásnou pleť, patří mezi ně především:

-          thiamin (B1) - podporuje srdeční a nervovou činnost

-          riboflavin (B2) - pro zdraví a krásu pokožky, zraku a trávicího ústrojí

-          niacin (B3) - skvělý pro pokožku, trávicí ústrojí i nervovou soustavu

-          Celou řadu důležitých stopových prvků, převážně chromu, jehož výskyt je v dnešní stravě téměř výjimečný. Ten se stará o efektivní využití glukózy, pomáhá tuk a sacharidy přeměnit v energii a snižuje chuť na sladké.

-          Udržuje v rovině hladinu krevního cukru, je vhodný pro diabetiky.

-          Není třeba sledovat ani energetickou hodnotu, protože je téměř zanedbatelná.

 

 Slouží k ochucování pokrmů, polévek, omáček, pomazánek (např. do Hummusu, který jsme probírali u písmene „C“ u cizrny) a zejména zeleniny, syrové i tepelně upravované. Tebi pokrm nádherně provoní a umocní gurmánský zážitek a navíc dodáte tělu množství výživných látek. Přidávejte droždí i do běžných svačinek - na celozrnné pečivo si namažte tenkou vrstvu pomazánky a posypete lahůdkovým droždím. Obecně platí, že se TEBI přidává již do hotového pokrmu, nemělo by se vařit. Např. přisypte 1 lžíci do hotové polévky, promíchejte a nechte pouze prohřát.

Více nápadů, jak a kde použít TEBI najdete v záložce RECEPTY