DEZERTY ROSTLINNÉ

 

Dezerty – aneb něco sladkého na konec…

Sladký zákusek nebo svačinka patří vždy mezi lahodné pamlsky, přesto je rozhodující, jaký zákusek si vyberete. Kdo chce pro své tělo udělat něco dobrého a zdravého, měl by vyzkoušet jiné alternativy, než např. klasický pudink, buchtu, šlehačku, kremrole apod.

Dezert můžete pořídit buď „hotový“, tzn., že nemusíte strávit v kuchyni ani minutku s jeho přípravou. Výběr je široký. Pokud dáváte přednost dezertům typu jogurtu a krémů, nejsou na trhu jen ty z kravského mléka, ale i ze sójového, rýžového, ovesného, mandlového, rýžového.  Mají různé příchutě, s avokádem, s vanilkou, kakaem, …  stačí si vybrat nejen podle chuti, ale i podle alergenů. Jsou dezerty bez laktózy, bez lepku, bez cholesterolu, bez sacharidů.

Dezerty můžete ochutit čerstvým nebo sušeným ovocem, přidat do nich lžičku vloček, sušených klíčků z obilovin, oříšky, semínka a budete mít vydatnou svačinu nejen pro děti.

Koupit můžete i polotovar, např. Pohankový dezert. Jeho složení odpovídá zdravému stravování. Tento dezert stačí povařit buď ve vodě nebo v rostlinném mléce, ozdobit ovocem, kompotem, šlehaným tvarohem nebo jogurtem a opět je to dobrá svačina.

A další možnost je ta, že si dezert od začátku až po servírování připravíte sami z prvotních surovin. Ten je samozřejmě nejzdravější, víte, z čeho jste jej i za pomoci dětí vyráběli a takový vlastní výtvor chutná nejlépe.

Pár receptů na rychlý dezert najdete v záložce RECEPTY