ČAJ

 

ČAJ

Čaj – ať již pěstovaný konvenčně (na výnos) či produkovaný ekologickým zemědělstvím patří mezi nejčistší potraviny na světě.

Čaj by měl spolu s čistou a minerální vodou tvořit základ pitného režimu. Existují stovky druhů a příchutí čaje, jejich rozbor nechám na čajových specialistech.

Z hlediska výživy je důležité rozeznávat čaj zelený, černý a bílý – ty obsahují oživující thein a antioxidanty, dále bylinný čaj a nápoj Rooibos, který neobsahuje thein a je vhodný na běžný pitný režim, a to i pro děti, starší lidi a kardiaky. Bylinné čaje slouží jako prevence nebo zmírnění průběhu nemocí. Proto se zaměřím na tyto čaje a budu se snažit doporučit konkrétní čaj vhodný jako doplněk k doporučované potravině a zdravotnímu problému.

Takže příští týden písmeno "D" a zde se nabízí čaj detoxikační.