BRAMBOROVÉ VLOČKY

 

Jedná se o bezlepkový výrobek. Po namočení a případném rozmixování získáme bramborové pyré. Brambory jsou nutričně a biologicky hodnotné. Jsou v nich obsaženy důležité minerální látky a stopové prvky (mj. hořčík, vápník, fosfor, zinek, železo, kobalt, fluór, měď; vitamín C, B, niacin, kyselina listová a pantotenová). Vysoká hladina draslíku a nízká hladina sodíku mají dobrý vliv na kardiovaskulární systém. Jsou nízkokalorické, bohaté na škrob a živiny, obsahují hodnotné rostlinné bílkoviny. Pro zjemnění a ochucení můžeme bramborové vločky po namočení zjemnit trochou mléka nebo kouskem másla. Lze je použít jako vynikající, pohodlnou a rychlou přípravu kaše. Ta je velmi výživná i pro děti, dále při přípravě knedlíků, bramborových placek, bramboráků i kroket. Bramborové vločky jsou i obohacením dětských zeleninových a maso-zeleninových příkrmů. Dají se použít i při obalování, kde nahradí strouhanku. Rovněž s nimi můžete zahustit polévku či guláš, nejen z masa, ale i z tofu je výborný. Nejen pro vegetariány!